محل تبلیغات شما

يكي از شاخص‌هاي مهم جمعيتي كه در ارزيابي وضع توسعه يافتگي كشورها و مناطق به كار مي‌رود، اميدزندگي در بدو تولد است. اميدزندگي در بدو تولد عبارت است از متوسط تعداد سال‌هاي عمر كه انتظار مي‌رود یک نوزاد از بدو تولد و تحت شرايط جاری مربوط به مرگ و مير آن جامعه، زنده بماند.

نمودار زير احتمال مرگ و میر ایران بر حسب جنس را در سال 1395 نشان می­ دهد. ملاحظه می­ شود از سنین صفرسالگی تا 45 سالگی احتمال مرگ و میر هر دو جنس تقریبا مشابه یکدیگر است، اما از سنین 50 سالگی به بعد بین دو جنس شکاف بزرگی بوجود می ­آید. به گونه ­ای که احتمال مرگ و میر مردان بر ن پیشی می ­گیرد. این موضوع نشان می ­دهد عموما ن بیشتر از مردان عمر می­ کنند. 

نمودار احتمال مرگ و مير برحسب جنس، کل کشور: 1395

 در توجیه این وضعیت می­ توان گفت طیف گسترده اي  از متغیرها بر رابطه جنسی مرگ و مير تأثیر می­گذارد تفاوت در مرگ و میر هر دو جنس به طور كلي به علل بیولوژیکی و علل رفتاری تقسیم می­ شود.

الف- تفاوت­ های بیولوژیکی: ن به لحاظ ژنتیکی و زیست شناختی توانمندتر از مردان هستند. تفاوت­ هاي هورموني بين دو جنس از جمله عوامل موثر در اين زمينه مي­ باشد.

ب- تفاوت­ های رفتاری: شیوه زندگی مردان به سلامت آنها آسیب می­ رساند. تبعیض علیه ن، باعث افزايش مرگ ومير ن مي­شود اما پس از گذار جوامع از مرحله سنتي به صنعتي و تغییر در فرهنگ، اميدزندگي ن افزایش می­یابد. اعتقادات دینی و مذهبي نيز بر شيوه زندگي افراد موثر بوده و به طور غيرمستقيم بر اميدزندگي هر دو جنس اثر مي­ گذارد.

شناسایی علل مرگ و مير برای پیش بینی دقیق مرگ و میر بسیار مهم است در قرن بیست و یکم بخش بزرگی از علل افزايش مرگ و مير مردان در مقايسه با ن مربوط به تفاوت­هاي رفتاري آنها مانند کشیدن سیگار، استرس، قرار گرفتن در معرض ایدز، الگوهای رانندگی و . است.

بررسي وضع و سطح سواد در ايران از ديدگاه آمارهاي جنسيتي با تاكيد بر نتايج سرشماري 1395

نشريه بررسي روند تغييرات ساختار و تركيب جمعيت كشور و آينده آن تا افق 1430 شمسي بر اساس نتايج سرشماري

نگاهي تحليلي به اعلام سطح باروري ايران توسط سازمان ملل متحد

ن ,جنس ,می­ ,مردان ,میر ,مير ,مرگ و ,دو جنس ,و میر ,و مير ,احتمال مرگ

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها